Book-Central

A könyvek lehetőségek. Menekülési utak. Választást kínálnak, amikor nincs választásod.
Mindegyik otthont nyújthat egy otthontalan elmének.

Üdv

Üdv BOOK-CENTRAL világában!

Az oldal nem más miatt jött létre minthogy imádom a könyveket és ezt szeretném megosztani másokkal is. Elsődlegesen minden elolvasott könyvről tervezek egy kritikát írni, vagy legalábbis a véleményemet. Az oldallal természetesen a legnagyobb célom, hogy minden embert olvasásra ösztönözzek még akkor is, ha az eddig nem olvasott vagy csak ritkán. Mivel a könyveket megveszem és nem letöltöm így véleményt csak azokról fogok és tudok nyílvánítani, de igyekszek minél több könyv birtokosa lenni.

Ha van bármilyen véleményed, kérlek ne félj megosztani azt velem vagy a chaten vagy a bejegyzések alatti komment részen! :)

HOME

 
Nyereményjáték
Érdekel titeket egy olyan nyereményjáték ahol könyvet lehet nyerni?

Igen (14 / 100%)
Nem (0 / 0%)
Attól függ, leírom chatbe (0 / 0%)

Szavazatok száma: 14

Létrehozás időpontja:
2016-12-31 14:21:08

Szavazás lezárva:
2017-01-08 12:54:25


Lezárt szavazások
 
chat 
Most

A sötétség városa / Elizabeth Richards

A Fekete Város lakóinak egy véres, brutális háború után kell újjáépíteniük a füstölgő romokat és saját életüket. A városon emberek és sötétfajzatok osztoznak, csak a Határfal választja el őket egymástól. Egy elszabadult vírus sokakat megfertőzött, még tovább súlyosbítva a helyzetet, és a sötétfajzatok új mutációit hozva létre. Bár a háborúnak vége, lüktet a feszültség, a Fal két oldalán élők ugrásra készen várják az újabb összecsapást. 
Ebben a kiélezett helyzetben Natalie Buchanannal és Ash Fisherrel megtörténik az elképzelhetetlen: egymásba szeretnek. Natalie ember és egy kormánytisztviselő lánya. Apját megölte egy Haragvó sötétfajzat, és a lány még nem tért magához az egész életét felforgató megrázkódtatásból. Hogyan lehetséges ezek után, hogy belezúgott Ashbe, ebbe a sötétfajzat félvér fiúba? Érzései felkavarják, minden szívdobbanása ellent mond annak, amiben addig hitt. Ez a féktelen szerelem választásra kényszeríti családja és Ash között. 
A fiú sem adja könnyen át magát érzéseinek, elvágyik saját vérei közé, a Határfal túloldalára. S bár hamar rájön, hogy Natalie a "vértársa", meg kell küzdenie a külvilággal és önmagával.

 
szereplők
Kisebb problémám adódott a kóddal szóval egyenlőre képek nélkül, de itt van mindenki :3 Hamarosan megcsinálom.
 
 
info
2016. 07. 13. Nyitás
Laura Szerkesztő
Könyvek Téma
Linda CSS

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2017.01.14. 19:02
2017.01.08. 13:00
2017.01.02. 13:54
2017.01.01. 21:22
2016.12.31. 13:38
Friss hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bookblog

Könyvkritika: Sherry Gammon - Szerethetetlen

2016.11.23. 23:26, Laura

Sziasztook!

És elérkezett az idő, hogy egy olyan könyvről beszéljek, amit egyszerre imádtam és gyűlöltem tiszta szívemből. Ez a könyv Sherry Gammon Szerethetetlen c. könyve.

„A tizenhét éves Maggie Brown kiugró arccsontjával és karikás szemével a kábítószeres modellek mintapéldánya lehetne. Maggie problémáját azonban nem a drogok, hanem az anyja jelenti. A lány ráadásul egyre jobban belegabalyodik Seth Prescottba, az új srácba a suliban, és attól fél, hogy a fiú is cserben fogja hagyni, mint mindenki más. Seth Prescott a rendőrség beépített embereként került a Port Fare High iskolába, de munkája dacára beleszeret Maggie-be. Miközben Seth azon fáradozik, hogy a New York állambeli Port Fare-t megszálló szadista drogdílereket kifüstölje a kisvárosból, a hajsza halálosra fordul, és Maggie élete is veszélybe kerül. Seth és Maggie önmagukat is megismerik humorral tarkított, összetört szívekkel övezett, romantikus útjukon, és eközben a világuk mindörökre megváltozik.
Sherry Gammon első regénye, a Szerethetetlen egy trilógia első kötete. A sorozat az emberi szellem erejét és kitartását hirdeti – és azt, hogy soha nem szabad feladni, különösen ha szerelemről van szó.”

Visszatértem

2016.11.17. 16:46, Laura

Kis kihagyás után úgy gondoltam itt az ideje annak, hogy visszetérjek és valamit végre kezdjek is a book-cenrallal szóval így született meg két könyv kritika is. Folyamatban van még sok.. tényleg nagyon sok és ezek beütemezett időre ki is fognak kerülni. 

Jelenleg két könyv is olvasás alatt van, pedig utálok egyszerre két könyvet olvasni, de ezek annyira érdekelnek, hogy muszáj voltam elkezdeni. 

Na szóval üdvözlök mindenkit itt újra, remélem sok könyvszerető emberrel fogok találkozni a jövőben :)

Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout - Ónix

2016.11.17. 14:00, Laura

Sziasztook!

Hát már ezt a könyvet is eléggé régen olvastam, de régen hagyott bennem ilyen mély benyomást valami. Már most leszögezem, hogy imádtam. Remélem mindenki olvasta már! ;)

„Daemon Blackkel összekapcsolódni szívás…

Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.

De nem ez a legnagyobb problémánk.

A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi.

Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.

És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.

Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak?

Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el?

És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?

Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.

Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…”

Kattints a tovább gombra! ;)

 

Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout - Obszidián

2016.11.17. 13:15, Laura

Sziasztook!

Nos, már egy jó ideje végeztem ezzel a könyvel, de mindenképpen szerettem volna elmondani róla a véleményemet. Jennifer L. Armentrout Obszidián c. könyve már nem is emlékszem hogyan is került a kezembe, de elvarázsolt. Kissé sok időbe tellett ugyan kiolvasni munka miatt, de imádtam minden sorát.

„Az újrakezdés szívás. 
Amikor - éppen az utolsó középiskolai évem előtt - Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült. 

Aztán a srác megszólalt. 

Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt - akkor valami történt. Valami váratlan.

A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem. 
Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam. 

Mármint ha nem ölöm meg addig én magam...”

Kattintsatok a tovább gombra! :)

Idézetek középen #1

2016.07.20. 21:18, Laura

Ezek a könyvek rengeteg dologban különböznek egymástól, de mégis mind valamilyen igazságot próbál a szemünk elé tárni. Idézetek különböző könyvekből, amiket olvastam vagy éppen olvasok. 

„Levegő, nem volt levegőm. A szívem oxigént követelve dübörgött a mellkasomban, a fejemben robbanással fenyegetett a nyomás. A lábaim elzsibbadtak; apró fényszikrák táncoltak a szemem előtt. Meg fogok halni.” J.L. Armentrout - Obszidián

„Akarsz engem – jelentette ki. 
Mélyet lélegeztem, hogy vissza tudjam fojtani a dühömet… és a nevetést. 
– Túlságosan magabiztos vagy. 
– Annyira mindenképpen, hogy fogadást kössek. 
– Nem mondhatod komolyan. 
Elvigyorodott. 
– Lefogadom, hogy újévre beismered, hogy őrülten, mélységesen, visszafordíthatatlanul…”
J.L. Armentrout – Ónix

„– Te vagy mindenki – és a mindenség te vagy. Ha ellöksz egy kéregető kezet, magadtól tagadod meg az ételt. Ha nem emeled fel az elbukót, te maradsz a porban.”
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

„… arra gondolt, hogy Rupert néni nem úgy jött a világra, mint a többi ember, hanem megfestette őt valaki, elnagyolt, felületes mozdulatokkal, s hol túlságosan nagyra, hol meg túl picire sikeredtek a művész ecsetvonásai.”
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány

„Tizenhárom év agymosását nem lehet két nap alatt semmissé tenni.”
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve

„– Tehát minden, amiről beszéltünk, hazugság volt. 
– Nem – mondja Ariana. – Nem hazugság, hanem álom. De a valóság útjába állt, ennyi történt.”
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve

„Anya tud valamit, amit nem lenne szabad tudnia. Ezért képtelen elvégezni a munkáját, ez rá van írva a TB-papírjaira, valami olyat tud, ami megakadályozza, hogy éljen, valamit, amit csak akkor kellene tudni, amikor az ember már nagyon öreg.”
Delphine de Vigan: No és Én

„Amikor az ember csókolózik, melyik irányba kell forgatni a nyelvet? Az ésszerűség azt diktálná, az óramutató járásával megegyezően, ugyanakkor, feltételezem, hogy a csókolózás nem törődik a racionalitással, a dolgok rendjével, nem kizárt tehát, hogy ellentétes irányban történik.”
Delphine de Vigan: No és Én