Book-Central

A könyvek lehetőségek. Menekülési utak. Választást kínálnak, amikor nincs választásod.
Mindegyik otthont nyújthat egy otthontalan elmének.

Üdv

Üdv BOOK-CENTRAL világában!

Az oldal nem más miatt jött létre minthogy imádom a könyveket és ezt szeretném megosztani másokkal is. Elsődlegesen minden elolvasott könyvről tervezek egy kritikát írni, vagy legalábbis a véleményemet. Az oldallal természetesen a legnagyobb célom, hogy minden embert olvasásra ösztönözzek még akkor is, ha az eddig nem olvasott vagy csak ritkán. Mivel a könyveket megveszem és nem letöltöm így véleményt csak azokról fogok és tudok nyílvánítani, de igyekszek minél több könyv birtokosa lenni.

Ha van bármilyen véleményed, kérlek ne félj megosztani azt velem vagy a chaten vagy a bejegyzések alatti komment részen! :)

HOME

 
Nyereményjáték
Lezárt szavazások
 
chat 
Most

A sötétség városa / Elizabeth Richards

A Fekete Város lakóinak egy véres, brutális háború után kell újjáépíteniük a füstölgő romokat és saját életüket. A városon emberek és sötétfajzatok osztoznak, csak a Határfal választja el őket egymástól. Egy elszabadult vírus sokakat megfertőzött, még tovább súlyosbítva a helyzetet, és a sötétfajzatok új mutációit hozva létre. Bár a háborúnak vége, lüktet a feszültség, a Fal két oldalán élők ugrásra készen várják az újabb összecsapást. 
Ebben a kiélezett helyzetben Natalie Buchanannal és Ash Fisherrel megtörténik az elképzelhetetlen: egymásba szeretnek. Natalie ember és egy kormánytisztviselő lánya. Apját megölte egy Haragvó sötétfajzat, és a lány még nem tért magához az egész életét felforgató megrázkódtatásból. Hogyan lehetséges ezek után, hogy belezúgott Ashbe, ebbe a sötétfajzat félvér fiúba? Érzései felkavarják, minden szívdobbanása ellent mond annak, amiben addig hitt. Ez a féktelen szerelem választásra kényszeríti családja és Ash között. 
A fiú sem adja könnyen át magát érzéseinek, elvágyik saját vérei közé, a Határfal túloldalára. S bár hamar rájön, hogy Natalie a "vértársa", meg kell küzdenie a külvilággal és önmagával.

 
szereplők
Kisebb problémám adódott a kóddal szóval egyenlőre képek nélkül, de itt van mindenki :3 Hamarosan megcsinálom.
 
 
info
2016. 07. 13. Nyitás
Laura Szerkesztő
Könyvek Téma
Linda CSS

 

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2017.02.02. 19:27
2017.01.24. 23:12
2017.01.14. 19:02
2017.01.08. 13:00
2017.01.02. 13:54
Friss hozzászólások
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Bookblog

Ne legyen tabu

2016.12.19. 16:46, Laura
vagy mégis..?

Sziasztook!

Úristen, de régen sikerült gép elé kerülnöm. Sajnos a vizsgaidőszak elveszi minden energiámat, kezd minden a feje tetejére állni és átveszi a hatalmat felettem. Eléggé el vagyok maradva a tantárgyaimmal és a vizsgáimmal, de most ez jelenleg nem is számít.

Sajnos az időm az olvasásra jelenleg egyenlő a nullával így minden könyvemmel eléggé lassan haladok, de azért van itt valami, amiről szeretnék beszélni.

A téma, amit most érinteni szeretnék, hogy egy könyveben milyen mértékben elfogadott téma a sex és a vágyakozás.

Valószínűleg nem tudjátok, de régebben eléggé sok olyan könyvet olvastam, ami tele volt obszcén szavakkal, illetve eléggé durva jelenetleírásokkal. Azokban a könyvekben az író szó szerint a legmocskosabb vágyait engedte szabadon. Ezzel nem is volt igazából probléma, bár ezek nem tiniknek való könyvek voltak.

Az elmúlt pár évben ez kezd megváltozni. Mostanában már minden könyvben valamilyen módon megjelenik a vágy egy formája, amely a könyv során vagy beteljesül vagy kínzóan beteljesületlen marad a történet végére. Ez így tulajdonképpen rendben is van. A mai tinik már abban a formában nőnek fel, ahol 13-14 évesen már buliznak, isznak és már a szüzességüket is elveszítették. Ez részben a mi, a már felnőttvilág hibája, nem csak a szülő tehet róla. Az internet ma már a legkisebbeknek is elérhető, már óvodában is előfordul sajnos, hogy valaki megengedi a gyerekének, hogy elektronikus eszközt vigyen mert, ha nem akkor a többiek kinézik. Én amikor ezzel kapcsolatban hallottam egy történetet napokig nem tudtam feldolgozni. Hihetetlen a világ ilyen gyors fejlődése és ezt a társadalom minden rétegében meg lehet figyelni. Természetesen eltértem a témától. A mai fiataloknál már normális, hogy mindent az internetről tudnak meg. Anyát meg Apát ciki kérdeni ezért elkezdünk kutakodni. Beírjuk a googleba, hogy: pornó, drogok, depresszió, alkohol. Ha rá keresel a legtöbb ilyen dologra akkor nem a kegyetlen valóságot fogod látni, hanem egy jól beállított képet, ami, ha nem tudod az igazságot még jól is néz ki. A minap keresgéltem tumblr-ön és gondoltam beírom, hogy porn, sex. Mik azok, amiket kidob erre? Egy-egy durvább képet, ami tényleg valós pornóra utal viszont a többi kép az a maga elvont módján még jól is néz ki.

A lényege annak, amit próbálok megosztani veletek, hogy a sex a mai világban már egyáltalán nem tabu téma. Nem is kell, hogy az legyen. Én úgy gondolom igenis beszélni kell róla. Nem kell ország-világ elé kitárni a szexuális életünket, nem kell elmondani, hogy mit szoktunk a párunkkal vagy alkalmi kapcsolatunkkal csinálni, de magáról a vágyakozás érzéséről, arról, hogy minket mi tesz boldoggá én úgy gondolom, hogy teljesen normális beszélni bizonyos határokon belül.

Hogyan is jutottam el ehhez a témához?

A tegnapi napon végre sikeresen (elég nehéz szülés volt időhiányában még ez is) eljutottam Kylie Scott Lick c. könyvének a feléhez.

A főszereplő, Ev, betöltötte a 21. életévét és természetesen ezt hol máshol, ha nem Vegasban ünnepelné meg az ember? Másnap reggel élete legnagyobb másnapossága mellett egy félmeztelen Adonisz fekszik mellette, aki érezhetően nagyon is törődik a lánnyal. Ezzel csak az az egy gond van, hogy Ev nem tudja ki ez a srác és amikor ráadásként közli is vele, hogy összeházasodtak, a lehető legkellemetlenebb módon válaszolt erre a lány. Lehányta.

A legelején le kell szögeznem már a könyv elejétől kezdve valamilyen szinten zavarba éreztem magam. A könyv kellemesen mégis keményen mutatja meg, hogy hogyan is viselkedünk valójában. Ez a könyv egy erotikával teljesen túl fűtött zsenialitás. Nem kifejezetten pornó vagy szex könyv vagy nem is tudom minek nevezik ezeket valójában, de egy egészséges vágyakkal teli könyv. Zavarba ejtően jól meg vannak írva a főszereplők és maga a könyv nyelvezete is teljesen magával ragadott. Még egy könyvet sem olvastam Kylie Scottól, de ezek után szerintem beruházok pár könyvére.

Nagyon a részletekbe egyelőre nem akarok bele menni, hiszen nem is nagyon tudok, de egy dolog biztos, ez a könyv már most az egyik nagy favoritom. Ritkán mondok ilyet, de már most így 200 oldal után is bárkinek tudom ajánlani.

Maga a könyven a teljes kritikája valószínűleg még a héten, sőt ár lehet holnap fel is kerül mert annyira bele tudok merülni a sorokba, hogy pár pillanat alatt ki fogom olvasni.

Találkozunk legközelebb ♠

Idézetek középen #2

2016.12.04. 12:43, Laura

„Azok vagyunk, akik vagyunk. Időnként, bármennyire is szeretnénk, ez elől nem menekülhetünk.” Louise O'Neill: Örökké a tiéd

„Mindennap a Szervezett Rekreáció az utolsó óránk. Arra találták ki, hogy leszámoljon a női hisztéria szindrómával: ellenőrzött környezetben, szándékosan előidézik a hisztérikus, érzelmileg túlfűtött viselkedés minden formáját, amíg a késztetés el nem múlik. Hétvégenként és a nyári szünet alatt pluszórákra van szükség, ilyenkor nagyobb az esélye, hogy megfertőzzük egymást.” Louise O'Neill: Örökké a tiéd

„– Juttasd eszembe, hogy soha ne packázzak veled! 
– Soha ne packázz velem! 
– Köszi.” Julie James: A hamis partner

„– Szeretnék beszélni egy ügyvéddel – jelentette ki Cameron. 
– Maga is ügyvéd – válaszolta a férfi.” Julie James: A hamis partner

„Azért vagyok erős, aki és ami vagyok. Nem azért, aki és ami nem vagyok. 
Nem fogok bocsátanot kérni azért, amit érzek. 
Soha többé.” Margaret Stohl: Icons – Ikonok

„Minden nap minden órájának minden percét azzal töltöttem, hogy megvédjem magam attól, hogy éreznem kelljen az összes életet, ami körülvesz engem. 
Mert az érzések emlékek, és én nem akarok emlékezni. 
Mert az érzések veszélyesek,és én nem akarok meghalni.” Margaret Stohl: Icons – Ikonok

„Észrevetted már, mennyire másnak tűnik a vilag a hajnal első óráiban, amikor az ember túlságosan régen van ébren? Egyszerre szürreálisnak, mégis egyértelműbbnek és annyira csendesnek, hogy a fül meghallja a leghalkabban suttogva kimondott igazságokat is. Mindent, amit máskor önmagának sem merne bevallani.” Kylie Scott: Lick – Taktus

„Nagyon gáz volt bűntudattal kezdeni a napot. Persze valószínűleg a nap bármelyik szakában is ugyanilyen vacak érzés, csakhogy bűntudattal ébredni, és ráadásul úgy, hogy még koffein sincsen a szervezetemben, ami megacélozhatna, nos, az tényleg rettenetes.” Kylie Scott: Lick – Taktus

Könyvkritika: Sherry Gammon - Szerethetetlen

2016.11.23. 23:26, Laura

Sziasztook!

És elérkezett az idő, hogy egy olyan könyvről beszéljek, amit egyszerre imádtam és gyűlöltem tiszta szívemből. Ez a könyv Sherry Gammon Szerethetetlen c. könyve.

„A tizenhét éves Maggie Brown kiugró arccsontjával és karikás szemével a kábítószeres modellek mintapéldánya lehetne. Maggie problémáját azonban nem a drogok, hanem az anyja jelenti. A lány ráadásul egyre jobban belegabalyodik Seth Prescottba, az új srácba a suliban, és attól fél, hogy a fiú is cserben fogja hagyni, mint mindenki más. Seth Prescott a rendőrség beépített embereként került a Port Fare High iskolába, de munkája dacára beleszeret Maggie-be. Miközben Seth azon fáradozik, hogy a New York állambeli Port Fare-t megszálló szadista drogdílereket kifüstölje a kisvárosból, a hajsza halálosra fordul, és Maggie élete is veszélybe kerül. Seth és Maggie önmagukat is megismerik humorral tarkított, összetört szívekkel övezett, romantikus útjukon, és eközben a világuk mindörökre megváltozik.
Sherry Gammon első regénye, a Szerethetetlen egy trilógia első kötete. A sorozat az emberi szellem erejét és kitartását hirdeti – és azt, hogy soha nem szabad feladni, különösen ha szerelemről van szó.”

Visszatértem

2016.11.17. 16:46, Laura

Kis kihagyás után úgy gondoltam itt az ideje annak, hogy visszetérjek és valamit végre kezdjek is a book-cenrallal szóval így született meg két könyv kritika is. Folyamatban van még sok.. tényleg nagyon sok és ezek beütemezett időre ki is fognak kerülni. 

Jelenleg két könyv is olvasás alatt van, pedig utálok egyszerre két könyvet olvasni, de ezek annyira érdekelnek, hogy muszáj voltam elkezdeni. 

Na szóval üdvözlök mindenkit itt újra, remélem sok könyvszerető emberrel fogok találkozni a jövőben :)

Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout - Ónix

2016.11.17. 14:00, Laura

Sziasztook!

Hát már ezt a könyvet is eléggé régen olvastam, de régen hagyott bennem ilyen mély benyomást valami. Már most leszögezem, hogy imádtam. Remélem mindenki olvasta már! ;)

„Daemon Blackkel összekapcsolódni szívás…

Ráadásul nemrég eltökélte, hogy bebizonyítja: amit irántam érez, az nem csupán bizarr kapcsolódásunk mellékhatása, hanem valódi érzelem. Nem tudom, mit gondoljak efelől, de tény, hogy mostanában már korántsem olyan bunkó velem, mint korábban.

De nem ez a legnagyobb problémánk.

A Védelmi Minisztérium emberei körülöttünk szaglásznak. Ha rájönnek, mire képes Daemon, és főleg, hogy mi ketten összekapcsolódtunk, akkor nekünk annyi.

Az iskolában felbukkanó új srác sem hiányzott. Ő is tele van titkokkal. Tudja, mi okozza a körülöttem zajló sok furcsaságot, és segítene is rajtam… de ennek súlyos ára van.

És aztán az események még vadabb fordulatot vesznek.

Láttam valakit, akit halottnak hittem. Szóljak vagy hallgassak?

Mi történt Dawsonnal? Ki árulta el?

És mit akarnak Daemonéktól – na meg tőlem – a védelmiek?

Az már biztos: Daemon Blackkel összekapcsolódni nem egy életbiztosítás.

Senki nem az, akinek látszik. És nem mindenki éli túl a hazugságokat…”

Kattints a tovább gombra! ;)

 

 

Az egyetlen magyar oldal a RIVERDALE címû sorozat szereplõjérõl, COLE SPROUSE-ról!    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Május 28-án ünnepeljétek a Játék Világnapját Nyuszi Mamával! Hintázzatok velünk a Mesetárban! Juhé!!!    *****    Várjuk a lelkes szerepezni vágyókat aktív játékkal és jó közösséggel! Csatlakozz te is!    *****    Asztrológiai kislexikon    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Lakatos munka- Haidekker kerítés- www.farkasmetal.hu - Úszókapu- www.farkasmetal.hu - Terasz korlát - www.farkasmetal.hu    *****    KOSEMBLOG.GP//A MAGYAR "A SZULTÁNA" RAJONGÓI OLDAL//BY: KÖSEM// KOSEMBLOG.GP//MINDEN, AMI KÖSEM...    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Mályva és Pipitér visszatért! A két virágmanócska most megmutatja nektek a rét legszebb madarait! Gyertek a Mesetárba!    *****    KÖSEMBLOG.GP//VIHAR VAGYOK, A PERZSELÕ NAP, A GYILKOS JÉG...//BY: KÖSEM// MINDEN AMI BLOG ÉS A SZULTÁNA C. SOROZAT...    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Kredit nyeremény! Jelentkezz a honlapversenyre és nyerd meg az 50gkr-es fõnyereményt! Kredit nyeremény! 50gkr!    *****    Támogassa egyesületünket adója 1%-val:19108780-1-80    *****    KATT KATT KATT Ashley Tisdale és Gardróbcsere oldal KATT KATT KATT    *****    Rendszeres havi stabil jövedelmet biztosító internetes otthoni munkák!    *****    DIGITALMEMORIES - történetek az életemrõl, rengeteg képes tartalommal - DIGITALMEMORIES    *****    Gréti. 23. Egyetemista. HalálosIramban. Toretto. Izomautók. Chevelle. Rap. Beavatott. Négyes. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Damon, Elena - Nina és Ian ~ Tudj meg minél többet róluk! Középpontban a TVD két sztárja!    *****    NFfriend! Két különc lány youtube csatornája. Gyere less be ha van kedved!